Proposed Ground Floor Plan — portrays all public spaces for the patients, therapy rooms, offices, outdoor activity areas, and parking options for the premises.
Ground Floor Reflective Ceiling Plan — demonstrates the use of led strip lighting as a form of wayfinding throughout the corridors for patients who may suffer from hyposensitivity to sight (meaning they are numb to atypical wayfinding signage).
Patient Room Detail — layout was majorly influenced by the restrictions of the existing protected interior walls; therefore, the final space layout was design to save space in the room, the en-suite, and the adjacent corridors.
Rendered Ground Floor Plan — portrays the floor finishes used for each public area as well as the textures of the sensory footpath on the courtyard area.
Rendered Front Façade Elevation — consisting of mainly existing features such as the open timber porch, hipped slate roofs behind parapets, and the ivy growth. However, also portrays the contrast of the existing features with the proposed features such as the new built extension, and the raised level with new flat roof.
Reception 3D Perspective — located at the front entrance and consisting of a pony wall for patients to see the space prior to entry (which reduces anxiety levels), reception desk with drop down counter for accessibility, and a waiting area. The design of this space is to be a bright, open, and inviting space to give off a welcoming atmosphere upon entry to this facility.
Group Therapy 3D Perspective — by far the most open and decorative room of the existing structure. The design of this area is to be an inviting comforting atmosphere for everyone to feel at ease to be in this space for long periods once every day.
Patient Room 3D Perspective — The design for these rooms is to create a home-like space with neutral and natural tones and materials to suit everyone.